marți, 1 mai 2012

De pe pamant pana la cer: jocuri cu tractoare si jocuri cu avioane

Dintre multele jocuri online sunt doua categorii care prind foarte mult la publicul pasionat de petrecerea timpului liber in preajma unui joc de calitate. Categoriile anuntate mai sus se refera la jocurile cu avioane si la jocurile cu tractoare, ambele incadrandu-se perfect in zona jocurilor de condus.

Jocurile cu avioane desi par dedicate celor cu capul in nori sunt, de fapt, instrumente de verificare a abilitatilor capatate la jocurile de indemanare. Astfel de jocuri ne ofera perspectiva unor misiuni captivante in care ne putem demonstra maiestria. Jocurile cu avioane sunt, pe de o parte, dedicate pasionatilor de zbor, celor care stiu ce este acela un looping, dar si aspirantilor, novicilor, a celor care vor sa evadeze din cotidian la bordul unui avion. Postura de pilot, inaccesibila multora dintre noi, face ca jocurile cu avioane sa fie foarte cautate.

In categoria jocurilor cu avioane intalnim atat jocuri cu un gameplay sofisticat, abordabile de catre cei cu experienta, obisnuiti cu suite de combinatii de taste, dar si jocuri de strategie care ne solicita mai multa inventivitatea si atentia, nu neaparat instinctele si rapiditatea. Din ofertele generoase de jocuri cu avioane putem alege paliere de dificultate apropiate cu ce ne dorim sa jucam in acel moment, dar si legate de abilitatile pe care le avem in acest domeniu. Desi multe dintre jocuri sunt total diferite, pentru impatimitii genului tocmai acest lucru constituie o mare provocare. Pana la urma si soferii conduc intr-un fel un tico si altfel un bolid de curse, nu?

Dupa cateva raiduri aeriene, daca mai avem putin timp il putem petrece cu picioarele pe pamant. Ei bine, nu chiar pe pamant, dar nici foarte departe. Dreptul, de exemplu, il putem infige zdravan si virtual in pedala de acceleratie a unui tractor, intr-unul din jocurile cu tractoare favorite.

Jocurile cu tractoare, dincolo de zgomotul inconfundabil pe care-l aduc, ne pun intr-o postura deosebita, care emana forta si precizie. Putem sa le introducem in elita jocurilor de condus si nu gresim cu nimic. A conduce un asemenea monstru, intr-un joc cu tractoare, este si o proba de indemanare, dar si una care ne da senzatia de putere. Diversitatea este si aici cuvantul care acopera aceasta categorie, a jocurilor cu tractoare. Ne putem delecta cu jocuri care ne provoaca sa parcam un tractor, care ne invata cum sa-l strunim atunci cand avem de executat anumite lucrari ingineresti sau cum, pur si simplu, sa sapam in cautarea unor comori.

Si in cazul jocurilor cu tractoare vorbim de o distributie a dificultatilor, sunt si aici jocuri haioase, usurele, bune pentru petrecerea unui timp scurt, dar si jocuri cu tractoare cu adevarat captivante care ne vor tine in priza ore intregi.

Ambele categorii, atat jocuri cu avioane, dar si jocuri cu tractoare, sunt domenii selecte in zona jocurilor de condus, nu multi putandu-se lauda cu recorduri de nedoborat. Dar oricine poate sa le incerce, sunt distractive si pasnice, majoritatea putand fi abordate si de catre copii.